Enten du spiller padle på et høyt nivå, eller er nybegynner, er det viktig at du velger riktig racket. Det er mange forskjellige padelracket i ulike prisklasser, så det kan være vanskelig å vite hvilken som er riktig for deg. Vi prøver her å sortere ut noen grunnleggende begreper for å hjelpe deg å velge.

Velg en racket som du liker og kan nyte spillet med. Det er derfor viktig å prøve racketer først. Det aller første du må vurdere i ditt valg av padelracket, er hvilket nivå du spiller på.

 

Din padelracket bør være passende for det nivået du spiller på. Padelspillere kan grovt deles inn i tre nivåer:

 

  • nybegynner

  • normale spillere

  • Andre nivå / profesjonell
     

Man kan si at nivåene bestemmes av hastigheten og kraften av ballene som spilles. I en kamp på nybegynner nivå, har ballene en lavere hastighet og mindre innsats enn det er spillere på høyere nivåer. Ettersom vi blir bedre og flytter til et høyere nivå, vil vi slå raskere, hardere baller og bruke mer avanserte teknikker av spillet.

De tre formene som brukes av produsentene gjør det enklere å vite hvem som passer til ditt nivå. 

Som alt annet vi kjøper så bør vår padelracket være av god kvalitet og holdbar. Kravet til holdbarhet i kombinasjon med krav til ytelse innebærer at produsenter må kombinere egenskaper som lav vekt, elastisitet og stabilitet.
Utformingen og valg av materialer er avgjørende for å skape en bærekraftig padelracket som samtidig leverer kraft og kontroll under spill.

Hvordan velge racket?

Det er tre grunnleggende former på Padel racketer

Bullpadel Vertex controll padelrackt
Bullpadel Hack padelracket
Bullpadel padelracket

Tear Drop: En "tear drop" racket form er den mest brukte i nyere tid. En hybrid mellom runde og diamantformede, plasserer den sin balanse i midten, og er kjent for å ha en god balanse mellom kontroll og kraft.

Diamond: En "diamond" vil gi deg en høyere balanse mot hodet på racketen , og vil gi deg mer kraft, men med mindre kontroll.

Round: En "round" padel racket vil gi deg en lav balanse og dermed større kontroll fordi trefflaten er bredere.

De grunnleggende elementer i en padleåre stativ ramme, kjerne, overflate og skaftet. 
Rammen er ytterkanten av racketen som gir den styrke og stabilitet.
Kjernen er det mykere innsiden av stativet påvirker slagens
egenskaper av forskjeller i hardhet og tetthet.Overflaten
er den viktigste delen av racketen treffer ballen og gir
en annen følelse i slagene vhengig av design og materiale


Håndtaket er vanligvis pakket med en gummiliknende
wrap som gir god friksjon. Håndtaket har også en stropp
som passer rundt håndleddet som sikkerhet hvis du mister padelracket.

Mange padel racketer er i dag rammer laget av karbonfiber for å gi best mulig kombinasjon av stabilitet, holdbarhet og lav vekt. Rammen på padel racketen er den del av racketen som utsatt for de fleste smell når racketen treffer gulv, vegger eller i et annet stativ. For å beskytte ramme ytterligere, har de noe mer påkostede Bullpadel racketene en ramme av lettmetall. Du kan også kjøpe beskyttere separat og legge utenpå din racket. 

 

Generelt er padel racketer mer skjøre enn en tennisracket. I motsetning til en tennisracket, som består av en fast ramme og strenger, som lett kan skiftes ut, består en padel racket av mykere materiale og er vanskelige å reparere.

Rack overflate kan være mer eller mindre hardt, avhengig av materialet. For eksempel, en karbonfineroverflate er hardere og mindre elastisk enn glassfiberoverflaten. En mykere, mer elastisk overflaten gir mer energi til ballen, og bidrar til mer styrke i slag.

 

Hardheten av kjernematerialet påvirker også padel racketens egenskaper. Kjernen er vanligvis laget av EVA (en type gummi) eller skum. EVA er hardere og mindre elastisk og gir mindre hastighet i slag. EVA gir dermed bedre ballkontroll og lengre holdbarhet. De fleste produsenter bruker EVA. Det finnes forskjellige varianter av EVA med varierende hardhet.